Slujbe misionare în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” – Andrieșeni

Credincioşii au participat în număr mare în noaptea de joi, 4 aprilie, spre vineri, 5 aprilie 2024, la un program duhovnicesc în paraclisul Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” – Andrieşeni, Protopopiatul I Iaşi, judeţul Iaşi. Un sobor de preoţi şi un diacon au slujit Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de minuni, Taina Sfântului Maslu şi Liturghia darurilor mai înainte sfinţite. Oamenii s-au rugat în miezul nopţii cu multă evlavie şi cu multă credinţă atât pentru ei, cât şi pentru cei din familiile lor. Prin rugăciunile smerite rostite de părinţii slujitori a fost cerută de la Dumnezeu iertare de păcate şi sănătate. Părintele Alin-Petru Grosu de la Parohia Horodiştea-Cotnari, Protopopiatul Hârlău, judeţul Iaşi, a ţinut un cuvânt celor prezenţi în care a făcut referire la importanţa rugăciunilor Bisericii pentru vindecarea de boli şi de patimi.

Preotul paroh Nicu Axinte a mulţumit soborului pentru că a slujit la Andrieşeni şi celor ce s-au ostenit pentru buna organizare a programului duhovnicesc devenit o tradiţie prima joi spre vineri din lună în comunitatea în care a fost rânduit să slujească.

Creştinii au fost miruiţi şi stropiţi cu Agheasma mică, aşa cum este rânduiala.

La final, prin grija gospodinelor din parohie şi nu numai, oamenii au primit sărmăluţe tradiţionale, ştefaniene şi moldoveneşti, dar şi câte un pahar de cafea, apă sau suc.

În Parohia Andrieşeni, se va sluji din nou Taina Sfântului Maslu în seara de joi, 2 mai 2024, care coincide cu Sfânta şi Marea Joi.