Parastas de trei luni pentru părintele Mihai Cepeliuc, la Andrieşeni

În Parohia Andrieşeni a fost oficiat duminică, 10 martie 2024, Parastasul pentru preotul Mihai Cepeliuc. La slujbă au participat alături de membrii familiei numeroşi credincioşi. În aceeaşi zi a fost lansată pagina oficială „Părintele Mihai Cepeliuc – In memoriam”.

Blândul şi smeritul preot Mihai Cepeliuc a fost pomenit duminică, 10 martie 2024, la mormântul său din cimitirul Parohiei Andrieşeni, judeţul Iaşi. Slujba Parastasului a fost oficiată de un sobor de preoţi şi un diacon, în prezenţa membrilor familiei, a rudelor, a enoriaşilor şi a prietenilor veniţi de aproape şi de departe. Cu toţii au aprins o lumânare la mormântul celui ce a fost păstorul duhovnicesc al localităţii Andrieşeni vreme de 38 de ani. Cântările slujbei şi rugăciunile rostite au fost ascultate în linişte şi au trecut prin inimile tuturor celor prezenţi. Lângă crucea aşezată pe mormânt a stat evsevioasa preoteasă Cristina şi cele două fiice: Cecilia şi Teofana.

Un cuvânt emoţionant de mângâiere a adresat la final părintele paroh Nicu-Sorin Axinte, care a subliniat importanţa rugăciunii pentru cei ce se află în lumina cerească.

Prin dragostea familiei Cepeliuc, o sută de peroane au fost invitate la praznicul pregătit atât pentru odihna sufletului părintelui Mihai, cât şi pentru iertarea păcatelor robului lui Dumnezeu Pamfil, tatăl doamnei preotese Cristina.

Tot duminică, a fost lansată pagina de Facebook „Părintele Mihai Cepeliuc – In memoriam”. Aceasta va cuprinde secvenţe video, cuvântări şi galerii foto din timpul vieţii părintelui Mihai. De asemenea, prin intermediul acestei pagini se vor aduna mărturii de la cei ce l-au cunoscut pe vrednicul preot şi care s-au folosit de îndemnurile sfinţiei sale.

Părintele Mihai-Simion Cepeliuc s-a născut în localitatea Gemenea, comuna Stulpicani, judeţul Suceava, pe 30 aprilie 1959, şi a plecat la ceruri pe 8 decembrie 2023, după o lungă suferinţă pe care a îndurat-o cu multă răbdare. A călăuzit pe calea mântuirii suflete din parohia pe care a păstorit-o şi din multe părţi ale ţării şi de peste hotare. Era căutat de oameni pentru a cere sfat duhovnicesc şi pentru a se ruga ca Dumnezeu să le asculte cererile pline de durere.