Pelerinaj gratuit pentru 60 de credincioși din comuna Andrieșeni

Un grup de enoriaşi din comuna Andrieşeni, judeţul Iaşi, au avut bucuria de a beneficia de un pelerinaj gratuit oferit de Mănăstirea Hadâmbu. După închinarea la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi în biserica Mănăstirii Hadâmbu, oamenii au primit un prânz cald.

Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași a oferit joi, 14 martie 2024, un pelerinaj pentru 60 de credincioși din satele comunei Andrieșeni, județul Iași. Acesta s-a intitulat „Pelerinaj în cinstea Sfinţilor” şi a făcut parte din seria activităţilor dedicate Anului omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor. Prima parte a zilei a cuprins închinarea la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, la fragmentul din moaştele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare de la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi şi la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi. Oamenii au fost întâmpinaţi în străvechiul locaş de închinăciune de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, care a avut iniţiativa de a organiza pelerinajul.

În biserica monument a Mănăstirii Hadâmbu, părintele Nicu-Sorin Axinte de la Parohia Andrieşeni a oficiat slujba Acatistului icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Prin dragostea arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, în Casa de oaspeţi „Sfântul Ierarh Spiridon” din Lunca Cetăţuii a fost oferită o masă caldă.

Coordonatorul pelerinajului a fost profesorul Ilie Urmă, consilier în cadrul Consiliului Parohial Andrieşeni, care a selectat persoanele participante.

După agapa frăţească, programul a mai cuprins vizitarea mănăstirilor Cetăţuia şi Frumoasa din Iaşi.

Proiectul „Pelerinaj în cinstea Sfinţilor” a fost lansat de Mănăstirea Hadâmbu în anul 2020, la iniţiativa părintelui stareţ Nicodim, pentru a oferi posibilitatea credincioşilor de toate vârstele să ajungă la Sfânta Parascheva şi la Mănăstirea Hadâmbu. De-a lungul anilor, de acest pelerinaj au mai beneficiat şi români din Basarabia.