Lucrări de amploare la biserica din Andrieşeni

La Biserica cu hramurile “Sfântul Ierarh Nicolae” şi “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Andrieşeni, Protopopiatul Iaşi 1, judeţul Iaşi, sunt în plină desfăşurare lucrările de reconsolidare şi reconstrucţie. Prin implicarea echipei de meşteri de la Ilişeşti, judeţul Suceava, până în prezent s-a reuşit turnarea plăcii de deasupra pridvorului şi cupola unei turle. Lucrările au avansat considerabil, în prioada următoare, echipa de muncitori urmând să realizeze acoperişul sfântului locaş, care va fi acoperit apoi cu tablă de cupru. “Mulţumim tuturor credincioşilor care au înţeles importanţa acestei lucrări deosebite, dar şi echipei de muncitori de la Ilişeşti pentru pricepere şi mai ales pentru eficienţa de care au dat dovadă. Un gând de recunoştinţă avem şi către prietenii parohiei, care au cumpărat materiale de construcţie. Nădăjduim ca până la finalul anului să reuşim finalizarea lucrărilor la roşu”, s-a exprimat părintele paroh Mihai Cepeliuc.

Implicare din partea comunităţii

Rezidirea a locaşului de închinăciune din Andrieşeni i-a determinat pe enoriaşi să se mobilizeze, astfel încât o parte au ajutat cu munca fizică, alţii au oferit hrană muncitorilor sau o mică donaţie, iar cei mai mulţi s-au rugat ca Bunul Dumnezeu să se milostivească, prin rugăciunile Sfinţilor Nicolae şi Gheorghe, pentru ca toate lucrările să se finalizeze. Peste trei săptămâni, echipa de la Ilişeşti se va întoarce la Andrieşeni pentru a continua construirea altarului de închinăciune. Membrii comunităţii, alături de familia preotului paroh, se vor strădui, fiecare după a lor putere, să facă tot posibilul pentru ca necesarul de materiale să fie asigurat. “Ne rugăm Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului şi tuturor sfinţilor să dea gândul cel bun tuturor enoriaşilor parohiei noastre, fiilor satului şi credincioşilor din alte părţi ale ţării, care doresc să-şi înscrie numele în rândul donatorilor, binefăcătorilor şi ctitorilor”, s-a exprimat pr. paroh Mihai Cepeliuc.

Persoanele care doresc să sprijine lucrările de construcţie ale bisericii din Andrieşeni sunt aşteptate în paraclisul parohiei sau pot obţine detalii la numărele de telefon 0232.297.487 / 0741.340.411.

Observaţie: Parohia Andrieşeni nu organizează colecte în bani în satele din jur, în judeţul Iaşi sau în alt loc din ţară şi nu a delegat nicio persoană pentru strângerea de fonduri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *